wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel zenuwbehandeling genoemd.

Wat houdt een wortelkanaalbehandeling in?

WortelkanaalbehandelingWat is een zenuwbehandeling / wortelkanaalbehandeling? Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies (de kroon) bevindt zich de wortel. In iedere wortel bevinden zich een of meerdere wortelkanalen. De kanalen zijn gevuld met pulpa dat bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze pulpa kan door tandbederf, een lekkende vulling of een val ontstoken raken. De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied. Om de tand of kies te redden kan besloten worden om over te gaan tot een wortelkanaalbehandeling ofwel een zenuwbehandeling van uw tand of kies.

Allereerst zal de tandartsassistente een röntgenfoto maken om de status van de wortelkanalen te bekijken en om te zien waar de ontsteking zit. Nadat de tandarts een plaatselijke verdoving heeft gegeven, maakt hij via de bovenkant uw tand/kies open. Zo kan hij het dode weefsel verwijderen. Daarna reinigt hij de kies met kleine vijltjes en een desinfecterende vloeistof en controleert of er nog andere ontstekingen zijn. Als de pulpa is verwijderd wordt de ontstane ruimte opgevuld met rubberstiftjes en afgewerkt met een normale (tijdelijke) vulling. Als de kies erg is verzwakt kan een kroon nodig zijn. Een controle foto wordt nog gemaakt om zeker van te zijn dat de wortelkanaalbehandeling is gelukt.

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt in twee keer uitgevoerd. Soms moet u terug komen voor een derde behandeling waarbij vaak in deze behandeling de definitieve kroon of vulling wordt geplaatst/gemaakt.

Wat is onze werkwijze bij een Endo / Wortelkanaal behandeling

U wordt doorverwezen door de tandarts. Er wordt een afspraak gemaakt.

  • Afspraak 1: de kies wordt open gemaakt. De wortel kanalen worden schoongemaakt met een speciaal vijltje en er wordt een noodvulling geplaatst. Daarna volgt 2 weken rust.
  • Afspraak 2: de noodvulling wordt er uitgehaald. De wortelkanalen worden nogmaals schoongemaakt. De definitieve vulling wordt geplaatst.

In sommige situaties zijn 3 afspraken nodig. Waarbij tijdens de 3e afspraak de definitieve vulling wordt geplaatst.

Voor meer informatie of om thuis het een en ander nog door te lezen, kunt u de volgende folder downloaden: Folder Wortelkanaalbehandeling

Vragen over een wortelkanaalbehandeling of een afspraak maken?

Heeft u vragen over een wortelkanaalbehandeling, de kosten (prijs) van een wortelkanaalbehandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via:

☎ Telefoonnummer: 038 – 376 4755
✉ E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Ma - Vr : 08.00 - 17.00

Vragen of Afspraak maken?
Bel 038-376 4755

Over ons

Veluwe Mondzorg
Stationsweg 47
8091 AB Wezep
038 – 376 47 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!