EHBO eerste hulp bij orthodontie

Voor het plaatsen van een vaste beugel (blokjesbeugel).

Mijn elastiekje is er uit:

Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg. Er wordt dan aangegeven of het elastiekje opnieuw terug geplaatst moet worden.

Uitneembare beugel

De beugel is helemaal kapot en kan niet gedragen worden:

Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg. Laat de beugel uit. De beugel kan meestal gerepareerd worden. Neem daarvoor de modellen mee.

De beugel is kapot, maar kan nog wel gedragen worden:

Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg. Er wordt een afspraak gemaakt om de beugel te laten repareren. Neem daarvoor de modellen mee. Je kunt de beugel blijven dragen.

De beugel drukt op het tandvlees:

Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg. Laat de beugel uit. Er moet wat afgeslepen worden van de beugel.

De beugel zit los of doet pijn:

Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg, voor het maken van een afspraak. Indien mogelijk de beugel blijven dragen.

Vaste Beugel

Een slotje (bracket) zit los:

Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg om een afspraak te maken. Heb je bijna een afspraak voor een controle? Bel dan om te laten weten dat er een blokje los zit, dan kan deze bij de controle weer geplaatst worden.

Mijn tanden/kiezen doen pijn:

Je tanden/kiezen kunnen gevoelig zijn wanneer er net een beugel is geplaatst of als het draad vervangen is. Je kunt eventueel een paracetamol innemen als je tanden en kiezen erg pijn doen. Na een dag of drie zijn je tanden gewend en zal de pijn verdwijnen.

Mijn kaken doen pijn:

Door de beugel komen jouw kaken in een andere stand, dat kan aanvoelen als lichte spierpijn. Je kunt eventueel een paracetamol nemen als je er veel last van hebt.

Ik heb een aft/wondje in mijn mond:

Er kunnen kleine irritaties ontstaan op je wangen, lippen of tandvlees wanneer je net een beugel hebt. Je kunt er een bolletje wax op doen. Als je wax op is kun je een nieuw doosje krijgen bij de balie.

Mijn elastiekje zit los:

Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg, voor het maken van een afspraak. Als je binnen 3 dagen een afspraak hebt hoef je niet te bellen.

Er prikt iets in de wang of tong:

Je kunt het uitstekende stukje draad afknippen met een klein tangetje of nagelknipper. Als dit niet lukt kun je er een bolletje wax op doen. Als je wax op is kan je een nieuw doosje halen bij de balie. Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg voor het maken van een afspraak.

Er zit een ringetje (band) om de kies los:

Je kunt het losse bandje laten zitten. Als je elastieken draagt om de kaakstand te veranderen, mag je deze niet dragen. Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg voor het maken van een afspraak.

Mijn beugel over gehemelte (om te verbreden) zit los:

Je kan proberen de beugel weer in de buisjes te schuiven. Lukt dat niet, neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg. Als je er last van hebt kun je er wax op doen.

Spalk achter tanden:

Het draadje zit los / is gebroken:

Neem op werkdagen contact op met Veluwe Mondzorg, voor het maken van een afspraak.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!