Implantaten Gebit

Implantaten

tand ImplantaatEen specialisme binnen Veluwe Mondzorg is implantologie. Tandarts Henk Jan Kamphuis is naast tandarts ook gekwalificeerd implantoloog en lid van de NVOI, de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie.

Wat zijn implantaten?

Een tandheelkundig implantaat is een permanente vervanging voor tandwortels. Een kunstwortel dat de plaats inneemt van de tandwortel of kieswortel die verloren is gegaan. Een implantaat voor uw gebit ziet eruit als een minuscuul schroefje en is gemaakt van weefselvriendelijk materiaal (titanium) dat volledig door het lichaam geaccepteerd wordt.

Een brug of kroon (tand) op implantaten kan een vaste oplossing zijn voor mensen die één of meerdere tanden of kiezen missen.

Gratis Intakegesprek: Laat u informeren over implantaten

Wilt u kennis maken met onze praktijk en bent u benieuwd naar de kosten van een implantaat? Het eerste intakegesprek implantologie is gratis! U bent van harte welkom!

Kunstgebit en Implantaten

ImplantaatNaast de enkele tandimplantaten is het ook mogelijk om een gebitsprothese te laten plaatsen op implantaten, dit wordt een klikgebit genoemd.

Een kunstgebit (vaak de onderprothese) kan los gaan zitten in de kaak, omdat de kaak verder slinkt na het trekken van de tanden en kiezen. Door het slinken van de kaak krijgt het gebit steeds minder houvast wat problemen geeft bij het eten en praten. Met tandheelkundige implantaten wordt dit proces een halt toegeroepen. De prothese wordt door middel van knopjes in de prothese vastgeklikt op de implantaten waardoor het gebit vast zit.

Vaak krijgen wij van patiënten en website bezoekers de vraag hoe het behandeltraject eruit ziet en wat de kosten voor een behandeling zijn. Hieronder vind u een uitleg over de werkwijze met betrekking tot implantologie. Hieronder vallen bijvoorbeeld implantaten en klikgebit op implantaten. Bij onze afdeling implantologie is het 1e intake gesprek gratis.

Wat is onze werkwijze bij implantologie?

 • 1e Intake Gesprek (Gratis) Nadat u contact met ons opgenomen heeft kunnen wij een intake gesprek inplannen. Tijdens het intakegesprek zal tandarts Kamphuis uitleg geven over implantaten plaatsen en hij zal kijken of uw kaak geschikt is voor een implantaat. Wij gaan een behandelplan opstellen en begroting maken van de implantaat kosten. Zo is vooraf duidelijkheid over de kosten van implantaten van een tand of kies, of een klikgebit op implantaten. Nadat u akkoord heeft gegeven vragen wij zo nodig een machtiging aan bij de verzekering. Zodra de machtiging binnen is worden er afspraken gemaakt.

Voor implantologie is het intakegesprek gratis.

Na het eerste intake gesprek volgen de afspraken.

 • 1e Afspraak (2e intake)
  Dit is een 2e intake gesprek waar uitleg wordt gegeven over de behandeling, medicatie en vragen beantwoorden van uw kant.
 • 2e Afspraak (implantaat plaatsen)
  De behandeling en het plaatsen van de implantaat in de kaak (ongeveer 60 min bij 2 implantaten).
 • 3e Afspraak (hechtingen verwijderen en 1e afdruk)
  Na 2 weken worden de hechtingen verwijderd en een 1e afdruk gemaakt.
 • 4e Afspraak (2e afdruk, opbouw implantaat of afdruk klikgebit maken)
  6 tot 12 weken na de behandeling 2e afdruk maken voor de opbouw van het implantaat of bij een klik gebit zie werkwijze prothese vanaf afspraak 2.
 • 5e Afspraak (opbouw plaatsen)
  2 weken later plaatsen van de opbouw.

Wat kost een implantaat of klikgebit?

Veelgestelde vragen zijn 'Wat zijn de kosten van een implantaat?' of 'Wat zijn de kosten van een klikgebit op implantaten?'. De kosten van een implantaat op kroon bedragen ongeveer €1400,- a €1500,-. Bekijk hier onze actuele tarieven. Neem gerust contact met ons op voor het inplannen van een intake gesprek. Wij kunnen dan een persoonlijk behandelplan opstellen en een kosten begroting op maat maken. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent!

X-Guide

Veluwe Mondzorg investeert in de laatste technieken. Wij zijn sinds kort in bezit van een X-Guide. Dit is een 'GPS' navigatie die helpt bij het exact op de juiste positie positioneren en implanteren van gebitsimplantaten. Bekijk in de video hoe dit in zijn werk gaat.

Vragen over klikgebit, implantaten of tandimplantaten?

Heeft u vragen over gebitsimplantaten zoals tandimplantaten (kroon op implantaten), brug of klikgebit op implantaten? Neem dan contact met ons op via mail of telefoon.

☎ Telefoonnummer: 038 – 376 4755
✉ E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

Ma - Vr : 08.00 - 17.00

Vragen of Afspraak maken?
Bel 038-376 4755

knmt

Over ons

Veluwe Mondzorg
Stationsweg 47
8091 AB Wezep
038 – 376 47 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgmail voor zorgverleners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Our website is protected by DMC Firewall!