Klikgebit

Klikgebit

Bij verlies van tanden en kiezen, slinkt het kaakbot waardoor een kunstgebit los kan gaan zitten. Hierdoor wordt kauwen en praten moeilijker en kan tandvlees geïrriteerd raken of pijn gaan doen. Het gevolg is dat mensen niet meer voluit durven te lachen. Bovendien kunnen wangen gaan invallen bij een slinkende kaak, waardoor een gezicht er ouder uit zien. Met een klikgebit op implantaten wordt dit proces een halt toegeroepen. Een klikgebit is een ondergebit dat u kunt vastklikken op twee tot vier implantaten (kunstworteltjes) in uw onderkaak. Zo’n klikgebit zit stevig vast, maar kan ook worden uitgenomen voor reiniging.

Gratis Intakegesprek: Laat u informeren over een klikgebit

Wilt u kennis maken met onze praktijk? Het eerste intakegesprek implantologie is gratis! Wij informeren u graag over de behandeling en onze praktijk. U bent van harte welkom!

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een ondergebit dat u kunt vastklikken op 2 tot 4 implantaten in uw onderkaak. Implantaten zijn kunstworteltjes waarop het klikgebit vastgeklikt wordt. Hierdoor zit uw kunstgebit stevig vast en kunt u deze ook uitnemen om te reinigen.

Hoe werkt het plaatsen van een klikgebit?

Een klikgebit wordt vastgeklikt op implantaten. Het plaatsen van implantaten is een relatief eenvoudige en pijnloze behandeling. Een implantaat heeft enige tijd nodig om in te helen. Na 6 tot 12 weken zitten de implantaten stevig vast in het kaakbot en kan er een klikgebit op worden gezet. Een klikgebit wordt in ons tandprothetisch laboratorium aangemeten en op maat gemaakt zodat deze perfect in uw mond past.

Wanneer kiest u voor een klikgebit?

U kiest voor een klikgebit op implantaten als:

  • uw prothese niet comfortabel aanvoelt;
  • uw kunstgebit pijn doet;
  • u moeite hebt met eten, spreken of lachen;
  • u last hebt van een ingevallen mond en/of wangen;
  • er voedsel onder uw kunstgebit komt.

Klikgebit Onderkaak

Implantaten in de onderkaak geven houvast aan uw prothese. Of de kosten door uw zorgverzekering worden vergoed hangt af van diverse factoren. Zo moet er sprake zijn van een sterk geslonken en tandloze kaak waarbij een 'gewoon' kunstgebit uw gebitsproblemen niet oplost.

Als uw zorgverzekering de kosten van een onder klikgebit vergoedt, geldt dat meestal voor 2 implantaten. Alleen in het geval van een sterk geslonken onderkaak worden 3 of 4 implantaten door de zorgverzekering vergoed. Dit gebeurd door middel van het aanvragen van een machtiging bij uw zorgverzekeraar.

Klikgebit Bovenkaak

Een klikgebit in de bovenkaak wordt minder vaak vergoed door zorgverzekeringen. Door een andere botstructuur en kaakvorm moeten er voor een klikgebit in de bovenkaak vaak 4 implantaten geïmplanteerd worden. Een boven prothese met implantaten wordt vaak alleen vergoed bij ernstige problemen met uw bovengebit.

Wat kost een klikgebit?

Bekijk onze tarieven voor de prijs van een klikgebit. Vooraf aan uw behandeling stellen wij een begroting op. In deze begroting vind u een overzicht van de kosten van een klikgebit in uw specifieke situatie.

Klikgebit Eigen bijdrage in 2017

Komt u in aanmerking voor een klikgebit? Vanaf 2017 zal er voor een klikgebit op de bovenkaak een eigen bijdrage gaan gelden van 10%. Voor een klikgebit op de bovenkaak gaat een eigen bijdrage gelden van 8% van de kosten van uw klikgebit.

Hoe werkt het plaatsen van een klikgebit?

Nadat u met ons contact opgenomen heeft zal er een gratis intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek geeft tandarts Kamphuis een heldere uitleg en kijkt hij of uw kaak geschikt is voor een implantaat. Meer weten over onze werkwijze bij het plaatsen van een klikgebit op implantaten? Lees meer over de behandelingen...

Vragen over een klikgebit op implantaten of een afspraak maken?

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een klikgebit (kunstgebit op implantaten), de kosten (prijs) van een klikgebit of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via:

☎ Telefoonnummer: 038 – 376 4755
✉ E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Ma - Vr : 08.00 - 17.00

Vragen of Afspraak maken?
Bel 038-376 4755

Over ons

Veluwe Mondzorg
Stationsweg 47
8091 AB Wezep
038 – 376 47 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd